Tarihçe

 

Okulumuz 2650m2'lik bir alan üzerinde inşa edilmiş, Eylül 1993 tarihinde kurucu müdürümüz Hasan Aytekin tarafından dört öğretmen ile eğitim – öğretime açılmıştır. Ana sınıfı öğretmeni Sebile Karagöz'ün Aralık ayında göreve başlaması ile biçki – nakış kursu olarak kullanılan bölümde 10 öğrenciyle "Okul Öncesi eğitimine" başlamıştır.

İlköğretim  kapsamında1993-1994  eğitim öğretim yılında eğitim öğretime başlayan okulumuz  ilköğretim olarak eğitim ve öğretime devam etmekte iken 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren ilkokul statüsüne kavuşmuştur. 2022 yılında ise Anaokulu,  İlkokul bünyesinden ayrılmıştır. '' Mehmetçik Avcılar Anaokulu'' ismiyle bağımsız Anaokulu olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Misyonumuz; Okul Öncesi Eğitimini yaygınlaştırmak,tüm çocukların fırsat eşitliğinden yararlanmalarını sağlamak, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, vicdan ve adalet duyguları gelişmiş,farklılıklara saygı duyan, sorumluluk ve öz kontrol sahibi, yaratıcı, duyarlı, kendini ve insanları seven, olumlu iletişim becerilerine ve birlikte yaşama kültürüne sahip, hoşgörülü, özgüveni yüksek bireyler yetiştirmektir.

Vizyonumuz; Türk Milli Eğitiminin genel amaç ve ilkeleri doğrultusunda ülkemizin çağdaş toplum düzeyine ulaşmasında paysahibi olmak için okul öncesindeki gelişmelerin sürekli takipçisi olmak ve erken çocukluk dönemindeki çocukların dil, din ya da ırk ayrımı yapmaksızın, tüm gelişim alanlarına yönelik, kişilik gelişimlerini destekleyici bir eğitim ortamı hazırlayarak temel eğitime hazırlamaktır.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi